Natuurlijk rituelen atelier

The Bright Moon, de zachte Helderheid

Vanuit de Keltische Natuurkalender en de DruidryTraditie genieten we al van de vroege zomer.

Vanavond 16 mei is het Volle Maan, the Bright Moon. Deze MaanCyclus gaat over helderheid, over wie jij bent, waar je vandaan komt, waar je NU staat en waar je heen wilt gaan en op welke manier. Deze cyclus staat in het astrologische teken Schorpioen. Als mens worden we nu uitgenodigd aandacht te geven aan die issues die we zelf in het Donker hebben geplaatst. Veel aan gevoelens en emoties kunnen er nu naar boven komen. Daarom is het belangrijk om met rust en zachtheid naar die issues te kijken.

Moeder Natuur

Het Licht is stralend, warm en helder.  De vogels zingen volop, nestjes zijn gemaakt of bijna klaar. De vlinders en veel andere insecten versieren onze tuinen! Je eigen zaaigoed is gaan groeien en de bloei mag je dagelijks zien , ervaren en er ook van genieten! 

Water

Het element WATER, het vrouwelijke is nog steeds  een voeding voor jouw planten en bloemen, evenals het VUUR element, het mannelijke die met het schijnen van zonkracht de groei en bloei support geeft. Dit is de Tijd van alert-zijn, van helderheid, van positiviteit en van intelligentie. Dit is de Tijd om de keuzes die je gemaakt hebt te bewaken en te bewaren. Alles wat er aan ZADEN is gekozen mag in potentie alle kans worden gegeven. Jij mag Stralen! Als er minder helderheid is, als er meer chaos is, mag je dit ook ervaren. De warmte van jezelf en van anderen geeft dat in een chaotische tijd het beleven in de basis toch VERTROUWEN kan zijn.

Lucht

Het element Lucht schenkt het vermogen van creatief en analytisch kunnen doorleven en nadenken. Lucht geeft helderheid, inspiratie en een in en uitademing in jezelf. Lucht geeft ook space, ruimte in je hoofd, overzicht en een zekere rust door het ritme van de beweging van IN en UIT.

Vuur

Het element Vuur geeft je passie, liefde en verbinding met die bloemen en planten die nu groeien en gaan bloeien. Dus eigenlijk met je Ware Zelf, met de stappen die je al hebt gezet. Jij mag aan het Licht komen en stralen. Je mag trots zijn, blij, dankbaar met wat je tot nu toe aan innerlijk en uiterlijk werk hebt vorm gegeven. Je mag je eigen VUUR koesteren, je er aan verwarmen, het om je heen laten stralen. Ondertussen genietend van een liefdevol en fris briesje LUCHT wat jouw gezicht streelt.

Ik wens iedereen prachtige Bright Moon met de helderheid en zachtheid van Haar stralende licht.

Zomergroet, Lia.

The Bright Moon, de zachte Helderheid
Schuiven naar boven