Natuurlijk rituelen atelier

Volle Maan op 8 november 2022, een eigen KlifSprong

Vandaag dinsdag 8 november is het Volle Maan met een MaanEclips. Volgens de Keltische NatuurKalender is dit de eerste WinterMaand.     

Vanuit de DruïdenTraditie geef ik info over het vieren en beleven van elke Volle Maan. Elke maand heeft de Maan een thematiek. Deze Maan heet dus the Dark Moon of de Klif.

MaanEclips of Verduistering

Bij een Maansverduistering, of Maaneclips, staan de Zon, de Aarde en de Maan op een rij, in die volgorde. De Aarde staat dus tussen de Zon en de Maan in, waardoor de schaduw van de Aarde op de Maan kan vallen.

Dus wanneer de Aarde tussen de Zon en de Maan in staat, is het altijd Volle Maan. Een Maansverduistering kan dus alleen plaatsvinden bij Volle Maan, maar niet iedere Volle Maan levert ook een Maansverduistering op. Dit komt doordat de baan van de Maan om de Aarde een hoek van 5,14° maakt met de Ecliptica. De Ecliptica is het schijnbare pad van de Zon aan de Hemel waar de eclipsen plaatsvinden.  

Deze dag vindt een totale MaansVerduistering  plaats. Hierbij beweegt de Maan zich door de schaduw van de Aarde, zodat er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak valt en de hele Maan veel donkerder is dan normaal.  Een totale Maansverduistering kan erg indrukwekkend zijn. Tijdens de totaliteit, die duurt van 11.17uur tot 12.43 uur, bevindt de Maan zich volledig in de kernschaduw of Penumbra van de Aarde en valt er geen direct zonlicht meer op de Maan. Echter, een beetje zonlicht valt door de aardatmosfeer en wordt gebroken, waardoor dit het maanoppervlak alsnog kan bereiken. Dit is vooral rood licht, waar door er een rode gloed over de Maan komt. Deze fase wordt in de volksmond ook wel BloedMaan genoemd, en duurt bij deze eclips circa 86 minuten. Een MaansVerduistering kan extra intensiteit, uitvergroting van welke gevoelens dan ook…, en kracht geven.

Het Diepe Donker

Het is de tijd van de Darkest Depths. Dit is de tijd van durven loslaten en vertrouwen.  Een tijd van voelen om te durven loslaten ligt nu achter jou. Na de OOGST komt het LOS LATEN. Jouw SettleMent daar waar je wilt zijn, je eigen innerlijke en uiterlijke plek, deze Herfst en de komende Winter mag de springplank vormen om in je eigen Diepte te durven springen. Loslaten kan betekenen dat er nieuwe mogelijkheden gaan ontstaan. In je eigen Diepte mag jij je eigen werkelijke waarden ontmoeten, jouw eigen diepere issues, soms confronterend, soms bevrijdend als je deze nog meer kan aankijken. Spring zo naar je eigen Diepte om te luisteren naar de boodschap van je eigen Diepte. Daar in het diepe Donker, is jouw onmetelijke Bron van Wijsheid, de Stem van jouw Ziel. Door het Donker mag je naar het Licht reizen. Die reis is een ontwikkeling, een proces wat het Donker nodig heeft om de zaden te zaaien die later aan het Licht kunnen komen en gaan ontkiemen. Hiervoor zijn moed en vertrouwen nodig, die jou geschonken worden door zowel het Donker in het NU, als door het Licht van de TOEKOMST.

Springen

Heel concreet kun je dit voor jezelf maken doordat je in gedachten of letterlijk de “Klifsprong” gaat maken. Wat ga je daar tegenkomen in het diepe donker van het Water? De Klifsprong kun je ook in gedachten maken zittend bij een vuurtje, wandelend langs de vloedlijn of staand bij de oever van een meer. Door verbinding te maken met jouw eigen Diepte, je gevoelens, verlangens of angsten maak je de keuze om dit met zachtheid en zonder oordeel aan te kijken. Dan is de Weg voor Transformatie vanuit compassie en liefde met jezelf open.

MaanGroet, Lia.

Volle Maan op 8 november 2022, een eigen KlifSprong
Schuiven naar boven