Natuurlijk rituelen atelier

Volle MaanZwemmen

Full Moon, zwemmen in het ritme van de Volle Maan

Maandelijks zwemmen met Volle Maan, stretchen, warming-up, info over de thematiek van de betreffende Maan van die maand, genieten van de kracht van het water en dan een maanbad als de Maan het zonlicht via de Aarde weerkaatst. Vanuit de DruïdenTraditie geef ik info over het vieren en beleven van elke Volle Maan. Elke maand heeft de Maan haar eigen thema waarover ik vertel.

WinterZwemmen

Van oudsher kennen verschillende Noordelijke landen, zowel binnen als buiten Europa, de traditie om in ijswater te zwemmen. Men zwemt in ijswater om het lichaam sterker en gezonder te maken. Door de enorme reactie van het lichaam op de kou, worden hart, bloedvaten en longen getraind. Tevens stuurt het lichaam uit overlevingsdrang alle warmte naar de vitale organen. Zo worden door de hogere lichaamstemperatuur, virussen en ziektekiemen verbrand. Lia geeft begeleiding aan de voorbereiding voordat we het water in gaan. Stretchen, warming-up en op rustige wijze samen als groep onder begeleiding het koude water ingaan.

Genieten

Daarna een cooling-down en samen thee drinken, met een uitwisseling, voor wie wil,  betreffende het ervaren van het Volle MaanZwemmen. Zwem of diptijd is altijd afhankelijk van de watertemperatuur welke Lia van te voren zal meten om de zwem of diptijd te bepalen. Veilig genieten is de basis dus bij een watertemperatuur onder de 10 graden Celcius blijven we contact houden met de bodem en heeft iedereen persoonlijk een buddy-groepslid, afgezien van Lia haar begeleiding, als we het water ingaan.

De volgende data-tijden 2024 zal er een Volle MaanZwemmen zijn:

*Donderdag 25-1 om 16.30u

*Zaterdag 24-2 om 17.00u

*Dinsdag 26-3 om 17.30u

*Donderdag 25-4 om 18.30u

*Donderdag 23-5 om 19.30u

Voor verdere info betreffende kosten, lokatie ect van het Volle MaanZwemmen en het WinterZwemmen ( elke zaterdag vanaf september t/m mei) kun je mij bereiken via een mailtje of bellen.

info@natuurlijkrituelenatelier.nl   

Lia: 06-12282854.

Je bent zo welkom om de vitaliteit van het Water en de Maan te ontdekken! Lia.

Schuiven naar boven