Natuurlijk rituelen atelier

WinterZwemmen

Van oudsher kennen verschillende Noordelijke landen, zowel binnen als buiten Europa, de traditie om in ijswater te zwemmen. Men zwemt in ijswater om het lichaam sterker en gezonder te maken. Door de enorme reactie van het lichaam op de kou, worden hart, bloedvaten en longen getraind. Tevens stuurt het lichaam uit overlevingsdrang alle warmte naar de vitale organen. Zo worden door de hogere lichaamstemperatuur, virussen en ziektekiemen verbrand. Lia geeft begeleiding aan de voorbereiding voordat we het water in gaan. Stretchen, warming-up en op rustige wijze samen als groep onder begeleiding het koude water ingaan.

Genieten

Daarna een cooling-down en samen thee drinken, met een uitwisseling, voor wie wil,  betreffende het ervaren van het Volle MaanZwemmen. Zwem of diptijd is altijd afhankelijk van de watertemperatuur welke Lia van te voren zal meten om de zwem of diptijd te bepalen. Veilig genieten is de basis dus bij een watertemperatuur onder de 10 graden Celcius blijven we contact houden met de bodem en heeft iedereen persoonlijk een buddy-groepslid, afgezien van Lia haar begeleiding.

Start nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen WinterZwemmen start op 7 september 2024 en loopt tot 12 april 2025.
Wil je mee zwemmen, dan kun je me bellen of e-mailen voor meer informatie.

Telefoon: 06-12282854
e-mail: info@natuurlijkrituelenatelier.nl

De ZomerBrug 2024

Om in de zomermaanden in vorm te blijven, is er de mogelijkheid om in de maanden juni-juli-augustus 2024 te genieten van het trainen en zwemmen in combinatie met het MaanRitme.
Voor meer informatie over deze ZomerBrug, klik je hier.

Schuiven naar boven