Natuurlijk rituelen atelier

NatuurVrouw en Mabon

Maandag 21 september 2020

Lieve mensen,

Deze komende dagen is het de tijd van de HerfstEquinox. Zo”n 3 dagen en nachten zijn dag en nacht even lang. Daarna worden de dagen  korter dan de nachten en komt de DonkereDagenTijd in zicht.
In de Keltische Tijd werd de laatste oogst  binnengehaald, zodat de voorbereiding op de Winter kon beginnen. Zoals ieder seizoen, heeft ook de Herfst een tweedeling. In de Herfst wordt deze gemarkeerd door de HerfstEquinox rond 21 september. Na de HerfstEquinox zijn de dagen korter dan de nachten.
In de Herfstperiode voor de Equinox is er aandacht voor het oogsten.
Na de Equinox begint de periode van het loslaten.

In de eerste helft van de Herfst zijn de vruchten gerijpt, zaden en noten zijn er volop wat geeft dat je de balans mag opmaken door te kijken naar jouw “oogst”, nadat je het in je eigen schuur hebt binnen gebracht! Alles waar het jaar daarvoor kracht, energie, tijd en liefde in is aangebracht, laat zich nu zien, ruiken en proeven, ervaren en opnemen in jezelf. Wat is het oogsten eigenlijk? Oogsten is verzamelen en binnenhalen van wat er op het veld, in de tuin, op het land in je eigen leven is ontstaan. Nu mag je terugkijken naar jouw oogst. Wat wil deze oogst jou zeggen, de vruchten die er nu liggen, hoe kan jij die gebruiken, proeven en eten? Niet hoeveel oogst je hebt verzameld is belangrijk, wat en op welke wijze je hebt kunnen oogsten en wat de vruchten jou brengen aan kwaliteit en innerlijke groei is de kern van de oogsttijd. Zo kun je blij jouw eigen oogst zegenen, door blij te zijn met wie jij bent en alles wat je hebt bewerkstelligd. 

Mabon of de HerfstEquinox nodigt ons als mens ook uit om te voelen door stil staan. *Waar ben ik, ben ik in het Nu? *Waar was ik het afgelopen jaar, hoe was het Verleden? *Waar wil ik naar toe, hoe mag mijn Toekomst er uitzien?

Zelf ervaar ik het als belangrijk om vanuit dankbaarheid stil te staan bij mijn eigen oogst van de afgelopen periode. Deze oogst te bekijken, de leermomenten te koesteren en te eren wat gevierd mag worden. Voor mij persoonlijk is dat de groei van de bewustwording en the LightHouse mogen zijn in het CoronaGebeuren. De innerlijke keuze die ik heb gemaakt om in rust, common sense en liefde bij mijzelf te blijven. In ontmoeting en verbinding blijven met respect voor die ander zonder te gaan separeren. Mijn ”echt er toe doen waarden” in kaart te brengen en een voorbeeld durven en mogen zijn voor wie wil ontmoeten en ontvangen. De praktijk heeft hierin een enorme positieve rol mogen vervullen. De afgelopen maanden zijn ” over-rijk” geweest aan vragen, telefoontjes, luister en soms antwoordgesprekken. De consulten hebben op prachtige, passende wijze steeds doorgang gevonden. Ik ben dankbaar voor datgene wat ik heb kunnen en mogen schrijven en delen in mijn blog. De hoeveelheid aan mooie, opbouwende en wijze reacties heeft gebracht dat ik ben blijven schrijven. Dit is ook de tijd voor ons als mens om de balans op te maken.

Jij kan die keuze maken om die overvolle schuur of garage op te ruimen! Die kledingkast met veel te veel of jezelf opschonen door op verantwoorde wijze te sap vasten!

Hoe wil jij de WinterTijd in, wat wil je vooral niet meer? Wat wil je nog loslaten wat jou geen voeding meer geeft? Eer en vier jezelf en alle mooie vruchten die je in CREATIE hebt laten ontstaan want ………. dat ben JIJ.

Ik wens iedereen een dankbare HerfstEquinox toe,

Herfstgroet,

Lia

NatuurVrouw en Mabon
Schuiven naar boven